Politika

Sarajevsko-romanijski SDS započinje saradnju sa SNSD-om

Nakon dobojskog, saradnju sa SNSD-om, u srijedu će zvanično prihvatiti i sarajevsko romanijski SDS

U toku sedmice bi isto trebalo da urade bijeljinski, zvornički, teslićki i još nekoliko odbora. Vukoti Govedarici će tako, leđa okrenuti skoro sva jača uporišta stranke, iako je, nakon maratonske sjednice glavnog odbora stranke, bio ubijeđen da SDS ostaje jedinstven.

Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednik SDS-a, koja je svoj stav i ranije jasno rekla, u intervjuu za “Novosti” poručuje da u očuvanju Srpske, treba prevazići razlike.

Loading...

“Bojim se neke velike nevolje po srpski narod i tada ćemo morati prevazići sve razlike, da bismo zajedno očuvali Republiku Srpsku. Volja, hrabrost, pamet i kultura dijaloga ne smiju nikada biti minus. Ne možemo sada reći da smo došli u fazu kada ne možemo pričati međusobno ili da preko koljena prelamamo da ne treba nikada razgovarati ni sa drugima. Ako ćemo raditi u interesu Srpske i svih građana, moramo uvažiti sva mišljenja u SDS-u,” rekla je Sonja Karadžić Jovičević.

Raskol u najvećoj opozicionoj partiji više je nego evidentan, pa se nameće pitanje šta će ubuduće biti sa opozicijom u Srpskoj. Skoro mjesec dana nakon izbora, sve manje se oglašavaju i u PDP-u i NDP-u. Premijerka Srpske i novoizabrana predsjednica, Željka Cvijanović smatra da se opoziciji o glavu odbila prljava igra u Sarajevu, gdje su, zarad svojih interesa, kako kaže, bili spremni da žrtvuju Republiku Srpsku.

“Jasno je da su mnogi shvatili da je pogrešno svoditi opozicioni nastup na izlive mržnje, a bez konkretnog političkog djelovanja. Biti kreativna opozicija je jedno, ali prelaziti granice dobrog ukusa ili koristiti institucije BiH za obračun sa institucijama Republike Srpske, to je već nešto drugo,” rekla je Cvijanovićeva.

Lider SDS-a Vukota Govedarica, prije izbora je najavio ostavku na čelu stranke, u slučaju da izborni rezultat bude loš. Ostavke, barem za sada nema, ali bi uskoro trebalo da bude održana još jedna sjednica glavnog odbora SDS-a, a za decembar su najavljeni unutarstranački izbori. Tada će se, vjerovatmo, o sudbini Srpske demokratske stranke znati više. Iako upućeni tvrde da je i sad sve više nego jasno.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!