Društvo

U Strazburu prezentovanje stanja u lokalnim zajednicama Srpske

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da će na 35. Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope koji je danas počeo u Strazburu biti prezentovano šta je to Srpska uradila kada je riječ o lokalnoj samouporavi, te kakvo je stanje u lokalnim zajednicama.

Rešićeva, koja je zamjenik šefa delegacije BiH, kaže da će Kongres obilježiti upravo rasprava o stanju u lokalnoj samoupravi u Evropi, s obzirom na to da se obilježava 30 godina od usvajanja Evropske povelje za lokalnu samoupravu.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope ustanovljen je 1994. godine, a čine ga 291 predstavnik i 291 zamjenik, birani direktno za lokalne ili regionalne vlasti, te zvaničnnici koji su njima direktno odgovorni.

Glavni cilj Kongresa je da obezbijedi učešće lokalnih i regionalnih vlasti u procesu evropskoga ujedinjenja i u radu Savjeta Europe.

Jedan od najvažnijih zadataka jeste promocija lokalne i regionalne demokratije i jačanje prekogranične i međuregionalne saradnje u proširenoj Evropi.

Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, posebno pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornog uređenja, zaštite okoline, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

Kongres će trajati do četvrtka, 8. novembra.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!