Politika

Dodik: Zakletva u Narodnoj skupštini Srpske 19. novembra

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će 19. novembra položiti zakletvu u Narodnoj supštini Republike Srpske.

“Sjednica Narodne skupštine je zakazana ili će biti zakazana za 19. novembar u 14.00 časova. Prvo će biti birano skupštinsko rukovodstvo, odnosno verifikacija mandata, nakon toga će zakletvu položiti novoizabrani predsjednik Republike Željka Cvijanović, a onda i ja”, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Loading...

On je dodao da ga dan poslije čeka inauguracija u Sarajevu, te da se prvi put suočava sa procedurama koje mu nisu poznate i na koje nema mogućnost da utiče.

Dodik je naglasio da je predviđeno da članovi Predsjedništva dobiju sertifikat i polože zakletvu, a potom i konstituiše Predsjedništvo i odredi predsjedavajući ove institucije.

“Tekst zakletve je potpuno benigan. Predsjedavajući ima obavezu da u nekom skorijem roku zakaže prvu sjednicu. S moje strane na prvoj sjednici biće prijedlog izmjena Poslovnika o radu Predsjedništva”, zaključio je Dodik.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!