Politika

Borenović ekskluzivno za GlasBanjaluke o današnjim izjavama Dodika i Lukača i o radu Anketnog odbora: Dodik vodi šizofrenu politiku

Obzirom da su Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas komentarisali Branislava Borenovića i rad Anketnog odbora, kontaktirali smo Predsjednika PDP-a i Predsjednika Anketnog odbora, Branislava Borenovića.

Lukač: Ostajem pri tvrdnji – Borenović zloupotrijebio Anketni odbor
– Dodik: Neko namjerno drži predmet “David Dragičević”

GB: Kako komentarišete današnje izjave Milorada Dodika i Dragana Lukača?

Borenović: Očigledno da je istina bolna za neke ljude i da sve rade da ne dođe do pravde. Međutim, pravda dolazi vrlo brzo – poručuje Branislav Borenović.

– Da su radili svoj posao čestito i odgovorno, danas bi se sve znalo o Davidovoj smrti i ne bi bilo ni Anketnog odbora niti potrebe za mirnim okupljanjima. Žalosno je da ključni ljudi koji trenutno vode Republiku Srpsku nisu ni pročitali izvještaj Anketnog odbora o stradanju Davida Dragičevića. Čak ni završne zaključke nisu pročitali i komentarišu nešto što apsolutno ne stoji – kaže predsjednik Anketnog odbora.

GB: Da li ste zadovoljni radom Anketnog odbora?

Borenović: Anketni odbor je svoj posao uradio 100% javno uz prisustvo svih medija i svih ključnih ljudi. Svaka riječ i rečenica je našla svoje mjesto u izvještaju na 323 strane. Najveći kvalitet rada Anketnog odbora se ogleda u tome što smo jednoglasno omogućili da u radu Anketnog odbora učestvuju dva člana grupe Pravda za Davida čije članstvo broji nekoliko stotina hiljada građana. Vrlo važno je napomenuti da je najveći dio odluka Anketnog odbora donesen jednoglasno. Niti jedan član Anketnog odbora nije glasao protiv bilo koje odluke. Takođe je bitno za napomenuti da je oba člana grupe Pravda za Davida, koji su učestvovali u radu Anketnog odbora, predložio otac Davor Dragičević zajedno sa grupom građana koji traže ISTINU I PRAVDU.

GB: Kako reagujete na komentare da Anketni odbor nije kvalitetno radio svoj posao?

Borenović: Ja sad postavljam pitanje Miloradu Dodiku, Draganu Lukaču, Željki Cvijanović i svim tim “zluradim komentatorima”!
Da li hoće da kažu da ne postoji osnov sumnje da je David ubijen?
Da li hoće da kažu da je famozna press konferencija bila dobra i korektna?
Da li hoće da kažu da nije bilo propusta u radu policije i Tužilaštva?
Da li hoće da kažu da Tužilaštvo ne treba, već evo više od tri mjeseca, da donese bilo kakvu odluku?
Da li hoće da kažu da su RTRS i Srna profesionalno radili svoj posao?
Da li hoće da kažu da ne teba mijenjati zakone kojim bi se omogućilo da tužioci snose odgovornost za vršenje službene dužnosti i da oštećena strana može da nastavi krivično gonjenje?
Ako to tako misle, neka kažu!

– Mi smo u zaključcima jasno rekli da postoji osnov sumnje da je David ubijen. Da je press konferencija bila pogrešna, netačna. Da se RTRS neprofesionalno i neobjektivno odnosio prema stradanju Davida Dragičevića. Da je bilo propusta i prekršenih pravila službe i u policiji i u Tužilaštvu i da je neprihvatljivo da više od tri mjeseca Tužilaštvo ne donosi nikakvu odluku – kazao je Borenović.

– Obzirom da je super-pametni-Dodik onog momenta kada on lično, svojim prijedlogom, formirao Anketni odbor rekao prvu rečenicu “Sad pitajte Borenovića.”, evo ja mu odgovaram, sve što je u zaključcima Anketni odbor utvrdio, to je tačno.
To je vjerovatno za njega bolno jer on se bori na taj način protiv istine i protiv pravde, ako tako komentariše.

– Dodik nema pravo da donosi odluke prije Narodne skupštine. On nema pravo da tumači kakva će biti odluka Parlamenta. Time pokazuje neku vrstu “šizofrene politike” – jedno juče, drugo danas.

GB: Jeste li podnijeli tužbu?

Borenović: Moje je ljudsko pravo da tužim za klevetu i Dodika i Lukača i to sam i uradio prije tri dana. Na taj način želim da zaštitim sebe, svoju porodicu i to je moje pravo koje mi ne može niko osporiti i to nema nikakve veze sa bilo kakvim generalnim stanjem. Sva sredstava po osnovu tužbe za klevetu ću uplatiti u humanitarne svrhe za žrtve režima.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!