Politika

Dodik poručio Pammeru: Dolazio sam na vaše manifestacije koliko i vi na obilježavanje Dana Republike

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Srpska i on kao njen predsjednik izražavaju puno poštovanje prema državi Austriji, sa kojom želi da unapređuje odnose u svakom pogledu, a da je austrijski ambasador u BiH Martin Pammer bio samo nepotrebna prepreka na putu te saradnje.

“Pismo koje ste mi putem medija juče uputili samo je potvrda da sam imao dovoljno razloga da odbijem susret sa vama. Način na koji ste mi se obratili, puštajući pismo u medije, a da ga meni prethodno niste poslali, govori da vi i ne znate šta nalaže dobra diplomatska praksa. Vi se u pismu meni ne obraćate kao diplomata, već kao akter unutrašnje političke scene u BiH, koristeći gotovo isti rječnik i kvalifikacije koje koriste moji politički protivnici. Јedan diplomata od ugleda to sebi nikada ne bi smio dozvoliti”, poručio je Dodik u pismu koje je uputio Pammeru.

On je naglasio da su austrijski investitori dobrodošli u Republiku Srpsku, te da za njihov dolazak Pammer nema nikakve zasluge.

“Da li ste odgovorni za nedolazak nekih investitora, i o tome bi se moglo razgovarati”, istakao je Dodik u pismu.

Navodeći da Pammer u pismu konstatuje da predsjednik Srpske nikada nije bio ni na jednoj od manifestacija Austrijske ambasade u BiH, Dodik je rekao da je kao predsjednik Republike dolazio na manifestacije koje je Pammer organizovao u istoj mjeri u kojoj je on dolazio na proslavu Dana Republike Srpske.

“Koliko ste nanijeli štete ugledu svoje države govori i vaše nedavno oglašavanje na društvenim mrežama, u kojem javno žalite zbog nedolaska političkih elita na prijem u Austrijsku ambasadu. Žalite se da idu na prijeme u Tursku ili Ambasadu Saudijske Arabije. Zar niste time priznali da je vaš mandat u Sarajevu potpuni promašaj i propuštena šansa za državu Austriju i njen uticaj”, poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske uputio je juče pismo Pammeru u kojem je naveo da odbija susret sa njim, jer je, kako je naglasio, kao diplomatski predstavnik Austrije u BiH činio sve da do željene saradnje ne dođe.

Pammer je u pismu Dodiku koje je dostavio pojedinim medijima naveo da odbacuje tvrdnju da on favorizuje bošnjačku politiku, dodajući, između ostalog, da retorika predsjednika Srpske “proizvodi nesigurnost i strah i kod potencijalnih austrijskih investitora”.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!