Društvo

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom prvog dana sjednice, koja se održava 8. i 9. novembra 2018. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Marić Slađana, na poziciju tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Matović Nebojša, na poziciju tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Loading...

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Vejzović Muhamed, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Lukač Alen, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Topčić Milada, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Zaimović Atifa, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku, Šaraba Ivana, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu, Mustafić Irma, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu, Herceg Adnan, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Goraždu, Gavran Jelena, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

VSTS BiH je za vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Srebreniku imenovao Vejzović Muhameda.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. decembra 2018. godine, dok mandat vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Srebreniku počinje 12.11.2018. godine.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!