Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Beskućnik se utopio u Sani nesretnim slučajem

Amir Hadžiavdić (61) iz Tuzle utopio se nesretnim slučajem u rijeci Sani, u neposrednoj blizini Mašinskog mosta, na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa.

Ovaj događaj se zbio jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, kada su beživotno tijelo muškarca u vodi primjetili prolaznici te o tome obavijestili policiju.

“Policijskoj stanici je jučer u 16.35 sati javljeno da se u rijeci Sani, ispod Mašinskog mosta u Sanskom Mostu, nalazi tijelo muškarca. Na lice mjesta je upućena patrola, pripadnici civilne zaštite i ronioci koji su izvukli tijelo na obalu. Istražioci su obavili uviđaj na licu mjesta, a dežurni mrtvozornik je konstatovao kako na tijelu nema vidljivih fizičkih povreda i da je smrt nastupila utapanjem. Utvrđen je identitet lica i radi se o A.H. , koji je rodom iz Tuzle, a nastanjen je u Sanskom Mostu”, kazala je portparol MUP-a USK, Snježana Galić.

Tijelo utopljenika zaustavili su drveni stubovi koji se nalaze na tom mjestu, nosači nekadašnjeg drvenog mosta, a iz vode su ga izvukli ronioci Ronilačkog kluba „Vir“ iz Sanskog Mosta.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi, radi se o nesretnom slučaju, a očevici ovog događaja, dječak i djevojčica koji su se nalazili na suprotnoj obali, kažu kako je Hadžiavdić sjedio na klupi u neposrednoj blizini mosta. Prema tim informacijama on je u jednom trenutku ustao i spoktaknuo se, izgubio ravnotežu i skotrljao se u rijeku, te se poslije kratkotrajne borbe s riječnom strujom utopio.

Inače, kako saznajemo, radi se o bekućniku koji je u Sanskom Mostu živio poslednjih nekoliko godina i preživljavao od milostinje.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button