Politika

SNSD i HDZ dogovorili koaliciju i pozvali Bošnjake da zajedno grade bolju BiH (VIDEO)

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak stranačkih delegacija SNSD-a i HDZ BiH, predvođenih liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku dogovoren zajednički nastup na svim nivoima vlasti.

– Želimo da naša saradnja bude u funkciji napretka – rekao je on i dodao da je neophodno pristupiti formiranju vlasti na svim nivoima.

Dodik je naveo da će se u Srpskoj već od narednog ponedjeljka pristupiti formiranju vlasti.

– Pristupićemo i određivanju mandatara u formalnom smislu. Mislimo da Vlada može da bude formirana do kraja ovog mjeseca ili za nekoliko dana u decembru – istakao je on i izrazio spremnost da u Vladi bude zastupljena i HDZ.

Dodik je naveo da je saradnja SNSD-a i HDZ kapitalna i da je HDZ ostvarila istorijski maksimum, iako novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH nije iz ove partije.

– To ne sprečava HDZ da i dalje bude reprezentativna u BiH i zato ćemo i dalje sarađivati – poručio je lider SNSD-a.

Čović je izrazio želju za nastavkom i jačanjem saradnje. Ponovio je da je neodrživa i nelegitimna situacija u kojoj jedan narod bira predstavnike drugog naroda.

– Pitanje Izbornog zakona je ključno pitanje u BiH – istakao je on.

Čović je rekao da HDZ sa SNSD-om gradi politike oko ključnih pitanja i da je ova stranka zadovoljna izbornim rezultatom.

On je poručio da se se desetogodišnja uspješna saradnja dvije stranke nastavlja.

Na današnjem sastanku delegaciju SNSD-a, osim Dodika koji je izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, činili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković.

U delegaciji HDZ BiH bili su i potpredsjednik stranke Borjana Krišto, te visoki stranački funkcioneri Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!