Politika

SNSD i HDZ dogovorili koaliciju i pozvali Bošnjake da zajedno grade bolju BiH (VIDEO)

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak stranačkih delegacija SNSD-a i HDZ BiH, predvođenih liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku dogovoren zajednički nastup na svim nivoima vlasti.

Loading...

– Želimo da naša saradnja bude u funkciji napretka – rekao je on i dodao da je neophodno pristupiti formiranju vlasti na svim nivoima.

Dodik je naveo da će se u Srpskoj već od narednog ponedjeljka pristupiti formiranju vlasti.

– Pristupićemo i određivanju mandatara u formalnom smislu. Mislimo da Vlada može da bude formirana do kraja ovog mjeseca ili za nekoliko dana u decembru – istakao je on i izrazio spremnost da u Vladi bude zastupljena i HDZ.

Dodik je naveo da je saradnja SNSD-a i HDZ kapitalna i da je HDZ ostvarila istorijski maksimum, iako novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH nije iz ove partije.

– To ne sprečava HDZ da i dalje bude reprezentativna u BiH i zato ćemo i dalje sarađivati – poručio je lider SNSD-a.

Čović je izrazio želju za nastavkom i jačanjem saradnje. Ponovio je da je neodrživa i nelegitimna situacija u kojoj jedan narod bira predstavnike drugog naroda.

– Pitanje Izbornog zakona je ključno pitanje u BiH – istakao je on.

Čović je rekao da HDZ sa SNSD-om gradi politike oko ključnih pitanja i da je ova stranka zadovoljna izbornim rezultatom.

On je poručio da se se desetogodišnja uspješna saradnja dvije stranke nastavlja.

Na današnjem sastanku delegaciju SNSD-a, osim Dodika koji je izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, činili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković.

U delegaciji HDZ BiH bili su i potpredsjednik stranke Borjana Krišto, te visoki stranački funkcioneri Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!