Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

UEFA pokreće Ligu prvaka za gejmere

UEFA i Electronic Arts najavili su eChampions League, esport verziju Lige prvaka u kojoj će se gameri takmičiti u FIFA-i 19

Na eChampions League moći će sudjelovati samo igrači na PlayStation konzolama, a nagradni fond prve sezone iznosi 280 hiljada eura. Prije nekoliko mjeseci UEFA je objavila konkurs za organiziranje esport takmičenja, a sada smo dobili i prve rezultate.

U suradnji s Electronic Artsom, organizirat će eChampions League, esport verziju Lige prvaka u FIFA-i 19. Na takmičenju će se igrati samo na PlayStation konzoli, čiji je vlasnik Sony, koji je i sponzor UEFA-ine Lige prvaka.

Online kvalifikacije održat će se početkom marta, a 64 najbolja igrača dobit će priliku u aprilu osigurati mjesto na velikom finalu koje će se održati 31. maja u Madridu, dan prije finala Lige prvaka. Pobjedniku će pripasti 100.000 eura i 850 bodova za FIFA Global Rankings.

Podsjetimo, Electronic Arts je za FIFA-u 19 nakon 10 godina pribavio UEFA-ine licence za Ligu prvaka, Europa ligu i Superkup nakon što Konami i UEFA nisu nastavili dugogodišnju suradnju.

Direktor marketinga UEFA-e Guy-Laurent Epstein rekao je da je ovakva suradnja UEFA-e i Electronic Artsa ključan korak u povezivanju s postojećim, ali i novim fanovima Lige prvaka.

Ulazak krovne evropske nogometne organizacije u esport važan je iz perspektive esporta, ali i nogometa. NBA, NFL, NHL i Formula 1 već organiziraju vlastita esport takmičenja i bilo je pitanje vremena kada će se i UEFA odlučiti na taj potez.

Izvor
Tuzlanski.ba
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button