Politika

Sve spremno za inauguraciju u Predsjedništvu BiH

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sve je spremno za konstitutivnu sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će biti inaugurisani Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Početak konstitutivne sjednice zakazan je za 14.00 časova. Vlada veliko interesovanje novinara.

Loading...

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Predsjedništva u Sarajevu sva tri izabrana člana Predsjedništva BiH, nakon što im predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić uruči sertifikat kojim se potvrđuje njihov izbor, izgovoriće tekst zakletve koji glasi:

“Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav BiH, sprovoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana”.

Tekst ove zakletve oni će pročitati pred prethodnim sazivom Predsjedništva koji su činili Mladen Ivanić /PDP/ iz Republike Srpske, te Dragan Čović /HDZ/ i Bakir Izetbegović /SDA/, oba iz FBiH.

Pošto svaki novoizabrani član pojedinačno potpiše tekst zakletve, postupak njihovog svečanog uvođenja u dužnost, smatra se završenim.

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u 17 časova organizuje svečani prijem za više stotina domaćih i stranih zvanica.

Svečanom prijemu prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić predvodiće danas u Istočnom Sarajevu delegaciju Vlade koja će prisustvovati svečanom prijemu koji organizuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!