Politika

Vučić: Sa Dodikom će saradnja biti još jača

Vučić je izrazio uvjerenje i da će Dodik opravdati veliko povjerenje birača.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novozabranom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku stupanje na dužnost i izrazio uvjerenje da će sa njim, kao velikim prijateljem Srbije, saradnja dvije zemlje biti jača i uspješnija.

Vučić je izrazio uvjerenje i da će Dodik opravdati veliko povjerenje birača, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

“Uveren sam da će odlučnost ostati zaštitni znak vašeg liderstva i da ćete svojom nepokolebljivom voljom opravdati veliko poverenje birača, kao i da ćete svojim radom doprineti napretku i blagostanju zemlje”, naveo je Vučić u čestitki.

On je naglasio i da je saradnja Srbije sa BiH i Republikom Srpskom tema mira i stabilnosti u regionu.

“Saradnja Srbije i BiH i, razume se, Republike Srpske u okviru BiH, jeste temelj mira i stabilnosti u regionu i samo ih iskrenim i posvećenim zajedničkim radom možemo sačuvati i unaprediti”, istakao je Vučić.

Vučić je naglasio i da Srbija ostaje iskren i pouzdan prijatelj i partner, te da se može računati na njenu podršku u ostvarivanju ciljeva i planova od zajedničkog interesa, posebno onih za ekonomski napredak i infrastrukturno povezivanje.

Izvor
Tuzlanski.ba
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!