Politika

Bosančić: Vrh DNS-a sprema moje isključenje iz stranke

Sekretar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Boran Bosančić izjavio je da ima saznanja da vrh stranke na čelu sa predsjednikom Markom Pavićem sprema njegovo isključenje.

On je dodao za “Srnu” da je uvijek iznosio mišljenje o raznim pitanjima i problemima i da je to činio s ciljem jačanja DNS-a, ali da je očito da jačanje DNS-a nije moguće i da to nekome ne odgovara.

Loading...

“Potpuno je jasno da rukovodstvo stranke okupljeno oko Pavića i ja ne dijelimo nikakva zajednička politička uvjerenja. Što se tiče mog isključenja i vjerovatnog isključenja još nekih članova to ima samo jednu funkciju, a to je da se na nedemokratski način obezbijedi većina u Glavnom odboru”, naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, postoji tumačenje da članovi koji su isključeni ne mogu da prisustvuju sjednici Glavnog odbora DNS-a, koji potvrđuje odluke stranačkog Predsjedništva.

“To je apsolutno nakaradno tumačenje imajući u vidu da sve dok se ne odluči o žalbama isključenih članova odluka o isključenju nije konačna. Statut DNS-a nije propisao da li žalba odlaže izvršenje određene odluke ili ne. Prema tome sva isključenja su u cilju toga da što više članova spriječe da prisustvuju sjednici Glavnog odbora i da na taj način obezbijede većinu”, dodao je Bosančić.

On je podsjetio da je posljednja diskusija na Glavnom odboru DNS-a bila u novembru 2010. godine kada je isključen Jovan Mitrović.

“Glavni odbor osam godina funkcioniše bez diskusije i očito žele da nastave dalje istim metodama. Očito je da je DNS potpuno zaboravio običnog čovjeka, člana i glasača. Sve se svelo na podjelu pozicija i kadrovska rješenja i stranka zavisi samo od toga koliko ima kadrovskih pozicija. To nije dobro za jednu političku organizaciju i za njen opstanak”, kaže Bosančić.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a 20. novembra iz stranke su, osim Nedeljka Čubrilovića, isključeni narodni poslanici Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović i Milan Dakić i predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora Damir Ćopić, te raspušten Gradski odbor u Banjaluci i imenovano Povjereništvo sa Stankom Stanićem na čelu.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!