Politika

Bosančić: Vrh DNS-a sprema moje isključenje iz stranke

Sekretar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Boran Bosančić izjavio je da ima saznanja da vrh stranke na čelu sa predsjednikom Markom Pavićem sprema njegovo isključenje.

On je dodao za “Srnu” da je uvijek iznosio mišljenje o raznim pitanjima i problemima i da je to činio s ciljem jačanja DNS-a, ali da je očito da jačanje DNS-a nije moguće i da to nekome ne odgovara.

Loading...

“Potpuno je jasno da rukovodstvo stranke okupljeno oko Pavića i ja ne dijelimo nikakva zajednička politička uvjerenja. Što se tiče mog isključenja i vjerovatnog isključenja još nekih članova to ima samo jednu funkciju, a to je da se na nedemokratski način obezbijedi većina u Glavnom odboru”, naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, postoji tumačenje da članovi koji su isključeni ne mogu da prisustvuju sjednici Glavnog odbora DNS-a, koji potvrđuje odluke stranačkog Predsjedništva.

“To je apsolutno nakaradno tumačenje imajući u vidu da sve dok se ne odluči o žalbama isključenih članova odluka o isključenju nije konačna. Statut DNS-a nije propisao da li žalba odlaže izvršenje određene odluke ili ne. Prema tome sva isključenja su u cilju toga da što više članova spriječe da prisustvuju sjednici Glavnog odbora i da na taj način obezbijede većinu”, dodao je Bosančić.

On je podsjetio da je posljednja diskusija na Glavnom odboru DNS-a bila u novembru 2010. godine kada je isključen Jovan Mitrović.

“Glavni odbor osam godina funkcioniše bez diskusije i očito žele da nastave dalje istim metodama. Očito je da je DNS potpuno zaboravio običnog čovjeka, člana i glasača. Sve se svelo na podjelu pozicija i kadrovska rješenja i stranka zavisi samo od toga koliko ima kadrovskih pozicija. To nije dobro za jednu političku organizaciju i za njen opstanak”, kaže Bosančić.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a 20. novembra iz stranke su, osim Nedeljka Čubrilovića, isključeni narodni poslanici Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović i Milan Dakić i predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora Damir Ćopić, te raspušten Gradski odbor u Banjaluci i imenovano Povjereništvo sa Stankom Stanićem na čelu.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!