Banjaluka

Banjaluka iduće godine dobija još jednu kružnu raskrsnicu

Grad bi iduće godine trebalo da dobije još jedan kružni tok, i to na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, kod bivše “Mljekare”, potvrdio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da ovo odjeljenje trenutno radi analizu za izgradnju te raskrsnice, koja će biti jeftinija varijanta, s montažnim elementima, poput kružnog toka koji je izgrađen na istočnom tranzitu.

Loading...

“Ovaj kružni tok će estetski izgledati lijepo. Odjeljenje bi nastojalo da bez izmještanja ivičnjaka i podzemnih instalacija, s manjim radovima napravi funkcionalnu raskrsnicu koja će poboljšati protok saobraćaja”, istakao je Sandić.¡

Dodao je da ne znaju koliko bi ovaj projekat koštao dok projektant ne obavi svoj posao.

“Gradnja raskrsnice bi trebalo da počne na proljeće, ako ne bude problema sa imovinsko-pravnim odnosima, kojih ne bi trebalo biti jer je sva površina uglavnom javna”, objasnio je Sandić.

Prema njegovim riječima, uklanjanje semafora po gradu i gradnja kružnih tokova znatno će ubrzati saobraćaj.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve
Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve

“Na izgradnju kružne raskrsnice na ovom ukrštanju su se odlučili zbog toga što je kritično skretanje lijevo, a saobraćajnica je dosta široka i samim tim je povoljna da se na njoj bez problema uradi montažni kružni tok”, objasnio je Sandić.

Vozači kažu da je svaki kružni tok u gradu dobrodošao jer smanjuje gužve u saobraćaju.

“Nakon izgradnje dva kružna na Starčevici i dva u Boriku gužve su znatno smanjene i brže se stigne do centra i mislim da bi svaka veća raskrnica trebalo da bude kružna”, kaže Boris S. iz Borika.

Nedavno je počela gradnja kružnog toka kod budućeg šoping-centra “Delta City” na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika.

Na području grada ove godine izgrađene su četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Addiko banke, na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!