Banjaluka

Na proljeće obnova Bastiona na Kastelu

Rekonstrukcija tvrđave Kastel biće nastavljena na proljeće, sanacijom tzv. Bastiona, lociranog između dvije, nedavno obnovljene kule, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema projektnoj dokumentaciji, za sanaciju ovog dijela Kastela potrebno je izdvojiti blizu milion maraka. Zbog nedostatka sredstva iz evropskih fondova, za sada će se radovi bazirati na prvu fazu sanacije tzv. Bastiona.

Loading...

– Ove godine izdvojili smo 150.000 KM i sanirali dvije ulazne kule, ali je Bastion, koji se nalazi između njih, u lošem stanju zbog čega smo se odlučili da krenemo u njegovu sanaciju. S obzirom na to da nismo u mogućnosti u potpunosti isfinansirati ove radove, naredne godine izdvojićemo dio sredstava kako bi započeli barem prvu fazu sanacije Bastiona – kazao je Petar Bilčar , načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

On je ukazao da gradske vlasti, uprkos evidentnom nedostatku sredstava iz EU fondova, koja su bila raspoloživa proteklih godina, nastoje da nastave projekt obnove Kastela, postepenom sanacijom pojedinih dijelova tvrđave.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!