Kultura

Večeras modna revija osoba s invaliditetom „Baš po mjeri“

Treća modna revija osoba s invaliditetom, pod nazivom „Baš po mjeri“, biće održana večeras s početkom u 19 časova u Muzeju Republike Srpske.

Tema ovogodišnje revije je roditeljstvo, a na njoj će se predstaviti djeca s invaliditetom i njihovi roditelji, kao i roditelji s invaliditetom i njihova djeca.

Doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije, rekla je da je osnovna ideja revije da se osobe s invaliditetom prikažu u novom svjetlu kao potpuno ravnopravni članovi društva, da se skrene pažnja da su oni tu s nama i da samo zajedno i uz razumijevanje i prihvatanje razlika možemo dalje.

– Jedan značajan segment prava osoba s invaliditetom odnosi se i na njihovo pravo da donesu odluku o tome da postanu roditelji. I kada se ostvare u ovoj ulozi, gotovo da se ne govori o izazovima s kojima se suočavaju. Ovo su još društvene tabu teme kod nas – rekla je Kutlešić-Stevićeva.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!