Magazin

Pali na foru: Otvorili lažnu luksuznu radnju i cipele od 20 dolara prodavali kao dizajnerske (VIDEO)

Prilikom otvaranja trgovine u Los Angelesu, američki lanac trgovina jeftine obuće Payless napravio je društveni eksperiment.

Naime, napravili su grandiozno otvorenje lažne pop-up trgovine koju su nazvali Palessi i u kojoj su prodavali cipele čija je vrijednost 20 dolara.

Na otvorenje su pozvali mnoge influencere koji su se divili luksuzu nove trgovine u Los Angelesu, ne znajući da u rukama zapravo drže cipele koje inače koštaju 20 dolara.

Payless je na otvorenje luksuzne lažne trgovine donio i kamere ispred kojih su mnoge influencerice govorile o “ekskluzivnoj” obući. Jedna žena rekla je kako definitivno vrijedi dati 400 dolara za ove cipele, a druga je rekla kako su njihovi proizvodi elegantni i sofisticirani.

Jedna žena je za par čizama izdvojila čak 640 dolara, a lažna trgovina je za nekoliko sati zaradila 3.000 dolara. Ipak, bili su fer i influencerima koji su kupili njihove proizvode vratili su novac, poklanjajući im obuću koju su kupili.

Iz lanca trgovina obuće Payless naglasili su kako je njihov cilj bio podsjetiti kupce da je i obuća koju možete kupiti za pristupačnu cijenu takođe moderna.

CNN podsjeća na studiju iz 2008. godine koja je pokazala da cijena utiče na percepciju kvalitete.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!