Politika

Spremaju li se nova isključenja iz SDS-a? (VIDEO)

Spremaju se nova isključenja SDS-ovih funkcionera, a iz partije bi, pišu mediji, mogao da bude isključen potpredsjednik stranke, Drago Bundalo, i to, zbog iznošenja mišljenja suprotnog od onog koje zastupa rukovodstvo partije.

On je drugi SDS-ovac iz Prijedora za kojeg se spekuliše da bi mogao da bude izbačen iz stranke, jer je na ledu, navodno i Dušan Berić, nekadašnji poslanik te partije.

Loading...

Drago Bundalo kaže da je za te tvrdnje čuo iz medija, smatra da brojna isključenja iz stranke nisu dobra, te da nije uradio ništa što bi bilo osnov za njegovo isključenje.

“Ja sam iz medija čuo da se priča o nekakvom mom isključenju u koje ja sumnjam, znači ne vjerujem, jer ja sve do sad što sam istupao, istupao sam na organima stranke, tj. na predsjedništvu i na GO. Svako isključenje iz stranke nije dobro, ja i dalje neću komentarisati sve te navode, čekam znači skupštinu,” rekao je Bundalo.

Izvori unutar SDS-a otkrivaju da isključenje Drage Bundala ne bi bilo u skladu sa statutom stranke i da je u pitanju samo pokušaj pritiska na pojedine članove stranačke skupštine. Skupština SDS, koja će, kako saznajemo, zasjedati sredinom decembra, trebalo bi da imenuje komisiju za unutarstranačke izbore, a lider SDS-A, Vukota Govedarica, tvrdi izvor iz te partije, pojedincima ne vjeruje, pa pričom o isključenju na njih vrši pritisak. Govedarica zastrašuje članstvo, i gazi sopstvena obećanja, napisao je nedavno u saopštenju Milovan Bjelica.

Bjelica kaže da ga je posebno iznenadila kandidatura Govedarice za Vijeće naroda.

Milovan Bjelica je pred nedavnu sjednicu GO SDS-a u Istočnom Sarajevu rukovodstvu stranke predao spisak potpisa 150 članova stranke, koji traže vanrednu sjednicu skupštine stranke, kako bi se, osim o finansiranju kampanje, pričalo i o poziciji lidera partije Vukote Govedarice. Komsija koja je utvrđivala autentičnost potpisa, zaključila je da je zahtjev nepotpun i neosnovan, jer nije priložen razlog za održavanje sjednice.

Nije priznat ni jedan od 40 potpisa iz Doboja, uz obrazloženje da je taj gradski odbor raspušten. Od članova raspuštenog dobojskog odbora stiže poruka da su oni i dalje članovi skupštine, i da Vukota Govedarica pokušava da eliminiše one koji žele njegovu smjenu.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!