Društvo

Odgođen štrajk zaposlenih u Bolnici “Srbija”

Odgođen je za sutra najavljeni štrajk zaposlenih u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Resorni ministar Dragan Bogdanić, predstavnici bolničkih sindikata i uprave dogovorili su rokove isplate tri plate i neisplaćenih naknada po drugim osnovama.

Sredstva za jednu od tri neisplaćene plate, obezbijeđena su već danas. Za drugu- u utorak ili najkasnije u srijedu u prijepodnevnim časovima. Treća neisplaćena plata – novembarska, na računima zaposlenih trebalo bi da se nađe do kraja godine. U istom roku biće izdvojeno dodatnih 300.000 maraka za dugovanja radnicima koja nisu vezana za plate, kao što su prevoz, jubilarne nagrade, naknade za rođenje djeteta, ili u slučaju smrti člana porodice, refundiranje troškova specijalizacije.

“Dogovorili smo se kako da ti svi radnici budu obuhvaćeni pa i oni koji možda danas nisu zaposleni. Otišli su u penziju, ali je ta obaveza prema njima ostala”, rekao je Bogdanić.

Postignuti dogovor odgodio je najavljeni štrajk zaposlenih u Bolnici Srbija, za jedan dan. Sa tendencijom da u srijedu u podne, što je novi termin obustave rada, potencijalni štrajkači ipak budu na svojim radnim mjestima.

“Dogovorili smo se da se dvije neto plate isplate do početka štrajka. Petog decembra u 12,00 sati, očekujemo da ćemo ga tada zvanično odgoditi”, izjavila je predsjednica Sindikata doktora Sarajevsko-romanijske regije Tatjana Јovičić

I mada su u ranijim pregovorima sindikalci, insistirajući na smjeni rukovodstva, odbijali sva rješenja koja su im nuđena, današnje su, ipak, prihvatili.

Dugovi po osnovu neuplaćenih poreza i doprinosa, u zadatak ostaju dolazećoj vladi Republike Srpske! Već s njenim formiranjem, kako je dogovoreno, od sredine februara sljedeće godine, počeće pregovori o modalitetima plaćanja i tih obaveza, koje su u protekloj dekadi kumulirane na iznos od oko 7 miliona maraka.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!