Politika

Dodik poručio NATO-u: Pridržavat ću se rezolucije Narodne skupštine RS

Dodik: Ništa od MAP-a, mene obavezuje rezolucija Republike Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na večerašnjoj konferenciji za novinare da će se pridržavati rezolucije Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti, te da “ništa što se tiče NATO-a s moje strane neće biti podržano”.

On je ovu konferenciju za medije organizovao povodom informacije da će na sutrašnjem sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO-a biti aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP) za našu državu.

“I sam generalni sekretar NATO-a kaže da je odluka na BiH. U tom pogledu ja ću se pridržavati rezolucije Parlamenta RS o vojnoj neutralnosti. Nažalost sva politika zapadnih država je bila po sistemu ako prođe, prođe. Danas se geopolitička situacija potpuno promijenila. Svakako i bombardovanje Srba u RS i u Srbiji je doprinijelo našem stavu”, kazao je Dodik, te je dodao:

“Ne znam šta je bila namjera da se upravo sada to nešto ubrza. Da li da se iskuša BiH ili da se pokaže sva apsurdnost situacije u BiH”, kazao je Dodik.

Inače, Dodik i ostali članovi Predsjedništva BiH sutra će razgovarati i sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!