Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Kovačević: Dodik pokazao da insistira na uvažavanju Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira na dosljedan način je pokazao da insistira na poštovanju i uvažavanju Republike Srpske, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Njegova i poruka nas iz Republike Srpske je sasvim jasna. Tražimo poštovanje Republike Srpske, uvažavanje njenih simbola koji su u skladu sa Ustavom, zakonom i ukoliko ne postoji poštovanje za naše simbole, ne postoji ni poštovanje za Srpsku, a onda nismo ni mi dužni da poštujemo bilo šta drugo u BiH”, rekao je Kovačević.

On je dodao da poruka da je zastava Srpske nepoželjna znači da je Republika Srpska nepoželjna, što znači da neko ne želi Srpsku u BiH.

“Tu poruku veoma dobro razumijemo i u skladu sa njom ćemo da djelujemo”, istakao je Kovačević.

On je napomenuo da je Dodik u Sarajevu ponudio da se radi na jačanju suvereniteta BiH u smislu da se konačno završi mandat visokog predstavnika i da strane sudije napuste Ustavni sud BiH, a da predstavnici naroda u BiH počnu samostalno da donose odluke.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira, a kao razlog napuštanja naveo je da nisu ispunjeni osnovni uslovi za njegovo održavanje, jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button