Hronika

Dan žalosti u Novom Travniku: Majka i kćerka danas će biti ispraćene na vječni počinak

Azra Hajrić i njena devetogodišnja kćerka danas će u Novom Travniku biti ispraćene na vječni počinak nakon što su u petak naveče stradale u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Zbog ove nezapamćene tragedije, u Novom Travniku je danas, kao i juče, dan žalosti.

Majka i kćerka bit će ukopane na mezarju Kasapovići, poslije ikindije namaza, u 13:50 sati.

Loading...

Nermin Rustempašić koji je Opel Astrom udario Azru i četvero djece danas će biti predat tužilaštvu. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu još uvijek se nalaze Azrin četverogodišnji sin koji je u nesreći zadobio teške povrede, te sin glavnog imama iz Novog Travnika. Drugi sin imama na liječenju je u travničkoj bolnici.

Podsjećamo, stravična nesreća dogodila se u petak nešto prije 21 sat kada je Rustempašić, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi i udario majku i četvero djece. Majka je stradala na mjestu nesreće, a djevojčica je preminula u toku transporta do bolnice.

Preliminarni rezultati su pokazali da je Rustempašić u trenutku nesreću u krvi imao više od tri promila alkohola. Građani Novog Travnika juče su se, kako bi odali počast žrtvama i alarmirali institucije da spriječe ovakve tragedije, okupili ispred zgrade Opštine Travnik.

Izvor
klix.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!