Banjaluka

Gradonačelnik najavio: Zabranićemo otvaranje kladionica u krugu od 500 metara od škola

Moramo da zaštitimo našu djecu od ovog vida socijalne patologije

Kockarnicama i kladionicama biće zabranjen rad u krugu od 500 metara od škola na području grada.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je najavio da Grad Banja Luka među prvima u regionu odlučno kreće u ovu borbu.

-Moramo da zaštitimo našu djecu od ovog vida socijalne patologije, koji je sve češće djeci na dohvat ruke – naglasio je gradonačelnik.

U tom pravcu, kako je rekao, na jednoj od narednih sjednica Skupštine Grada biće doneseno niz preporuka.

-Takođe, Narodnoj skupštini Republike Srpske ćemo predložiti izmjene zakona koji će tačno definisati da kladionice i kockarnice moraju biti udaljene 500 metara od škola – kazao je gradonačelnik.

Dok se ove odluke ne usvoje, kao destimulativna mjera biće određena visoka taksa za kockarnice koje trenutno imaju objekte otvorene u blizini škola, te će one plaćati takse od 25.000 KM po poslovnici.

– Resornom ministarstvu predložićemo i programe prevencije u kojima bi se djeca u školama upoznala sa problemom zavisnosti od kocke, te shvatila da to nikako nije bezazleno kako se nekada čini – rekao je on.

Gradonačelnik je podsjeto da je najmlađi zavisnik od kocke na ovim prostorima imao sedam godina, te da u ovu borbu trebamo krenuti odmah, jer kocka ne smije biti djeci na dohvat ruke.

-Alarm je već uključen! Vrijeme je da se svi uključimo, pridružite nam se da zajedno gradimo sigurnu budućnost za našu djecu – zaključio je gradonačelnik.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!