Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Žandarmi ponovo osuđeni za napad na Vučićevog brata

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovne kazne zatvora od po osam mjeseci sa rokom provjere od tri godine sedmoricu žandarma niškog odreda, jer su upotrebom nepotrebne i prekomjerne sile isprebijali braću tadašnjih premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, tokom održavanja “Parade ponosa 2014” u Beogradu.

To znači da se kazne neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično djelo.

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom su žandarmi bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od šest i osam mjeseci, prošle godine u junu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

I na novu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Sedam pripadnika jedinice Žandarmerije iz Niša osuđeno je zbog krivičnog djela zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim djelom napad na vojno lice u vršenju vojne službe.

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević.

Suđenje im je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu iz juna prošle godine, kada je isti sud potvrdio oslobađajuću presudu komandantu ovog žandarmerijskog voda Radetu Matiću i pravosnažno ga oslobodio optužbi kojima se teretio da nije preduzeo mjere da spriječi napad.

Dio ovog incidenta zabilježio je snimatelj televizije “N1” koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na Youtube.

Na tom video-zapisu od minut i četrdeset pet sekundi, pored ostalog, vidi se kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju u zid zgrade.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button