Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Bosančić: Nova stranka zvaće se Demokratski savez

Nova politička partija čije su osnivanje inicirali donedavni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović i ostali članovi Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske imaće naziv Demokratski savez, rekao je danas Srni član Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke Boran Bosančić.

On je istakao da bi naziv stranke i definitivno trebao da bude potvrđen na sutrašnjoj sjednici Inicijativnog odbora.

“U opticaju je bilo više naziva, ali je odlučeno da to bude Demokratski savez. Јedina dilema je da li će skraćenica biti DS ili DEMOS, ali bi i ona trebalo da bude otklonjena na sutrašnjem sastanku Inicijativnog odbora”, rekao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, Inicijativni odbor će, osim naziva stranke, razmatrati i prijedlog njenog statuta i programa koji su osnovni akti političke organizacije.

Bosančić je naglasio da raste podrška osnivanju nove političke partije i da će se mnogi gradski i opštinski odbori DNS-a priključiti Demokratskom savezu.

“Za sada je uz nas 28 gradskih i opštinskih odbora, a iz DNS-a će izaći i 70 odbornika i 67 članova Glavnog odbora. Sigurno je da će biti i dodatnih ljudi koji će nam se priključiti”, kaže Bosančić.

Demokratskom savezu priključiće se i Snaga Hercegovine, čije je sjedište u Trebinju i čiji su kandidati na posljednjim izborima bili na listama DNS-a.

“Predsjednik Snage Hercegovine Slobodan Šaraba je u Inicijativnom odboru za osnivanje nove političke organizacije i biće i budući predsjednik regionalnog odbora Demokratskog saveza”, istakao je Bosančić.

Osnivačka skupština Demokratskog saveza, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da bude održana 22. decembra u Banjaluci.

Tada će biti usvojeni osnivački akti stranke, a biće izabrano i rukovodstvo, odnosno predsjednik, zamjenik predsjednika, potpredsjednici, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Stevanović: Sutra sjednica Inicijativnog odbora

Spomenka Stevanović
Spomenka Stevanović

Šef Narodnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je da će sutra u Banjaluci biti održana sjednica Inicijativnog odbora nove stranke, čiji su osnovači članovi ovog kluba.

– Privodimo kraju aktivnosti za osnivačku skupštinu nove stranke, koja bi trebalo da bude održana 22. decembra. Izrada statuta i programa nove političke partije je pri kraju i vjerujem da će sve biti završeno do kraja godine – rekla je Stevanovićeva.

Ona je potvrdila da bi politička partija trebalo da se zove Demokratski savez ili Demokratski savez Srpske.

– Ipak, vjerujem da će se buduća partija zvati Demokratski savez, a razmišljamo da li će skraćenica biti DEMOS ili DS – dodala je Stevanovićeva.

Početak sjednice Inicijativnog odbora predviđen je za 15.00 časova.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button