Hronika

Četvorica Dobojlija osuđeni na 10 godina zatvora: Vozilom udarili druga pa ga opljačkali

Okružni sud u Doboju osudio je Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića na ukupno 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Kako se navodi u presudi, u jutarnjim satima 25. marta ove godine Ahmetović Sprečak, njegov maloljetni brat i oštećeni Osman I. vozili su se audijem, da bi im se potom ispred zgrade Doma penzionera u Doboju pridružili Međedović, Mihajlović i Panzalović. Na raskrsnici u mjestu Prisade, maloljetnik je zaustavio vozilo, izašli su iz njega i opkolili Osmana. U presudi se navodi kako je četvorka bila smanjene uračunljivosti jer su prethodno konzumirali alkohol i drogu.

Loading...

Oštećenom su naredili da skine patike, a Međedović ga je uhvatio rukama oko vrata i oborio na zemlju. Skinuo je patike i potom počeo da bježi. Stao je pred jednu kuću i počeo da lupa na vrata kako bi se zaštitio. Sprečak, Međedović, Mihajlović i Panzalović ušli su u vozilo i prošli pored kuće, zaustavili se i krenuli prema oštećenom. Osman je počeo ponovo da bježi, a maloljetni vozač ga je pratio automobilom i udario prednjim lijevim dijelom. Od siline udara Osman je pao na zemlju i zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma lijeve butne kosti, ranu, krvni podliv lijeve natkoljenice i druge povrede.

Ubacili su ga u gepek i nastavili dalje da se voze. Sprečak je razbio staklo koje se nalazilo iznad oštećenog. Nakon određenog vremena zaustavili su vozilo i izbacili oštećenog, vratili se u vozilo i ponovo vratili na mjesto gdje je oštećeni ležao, a Sprečak je držeći neutvrđeni predmet udario oštećenog šakom u potiljak i tražio da mu da sve iz džepova. Osman mu je dao novčanik u kojem je bilo između četiri i pet KM i mobilni telefon Samsung S3. Takođe, uzeli su i njegovo vozilo.

Sprečak je osuđen na šest godina zatvora za razbojništvo i nanošenje teških povreda, Međedović i Mihajlović na godinu i šest mjeseci, a Panzalović na jednu godinu zatvora za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Sprečaku se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. aprila ove godine, a svi se oslobađaju plaćanja troškova suđenja.

Izvor
Klix.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!