Društvo

Davor Dragičević i Muriz Memić razgovarali s Komšićem: Napunio nam je dušu

Davor Dragičević i Muriz Memić, očevi tragično stradalih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića, razgovarali su danas sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem koji im je obećao pomoći u njihovoj borbi za pravdu.

Oni su nakon sastanka zahvalili Komšiću na prijemu rekavši kako im je on napunio dušu.

Kako se saznaje, Memić i Dragičević su tražili od Komšića da im nađe tužioca u BiH, pošalje pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji koji bi trebao završiti njihov slučaj.

Nakon ovog sastanka Davor Dragičević trebao bi doći do Tužilaštva BiH koje će preuzeti slučaj ubistva njegovog sina.

Dragičević i Memić istakli su ponovo kako u oba slučaja imaju određena saznanja i činjenice te dokaze o tome ko su, kako kaže, ubice njihove djece. Kako tvrde, kada se riješe ova dva slučaja, ništa više u BiH neće biti isto, ni država ni institucije.

Na kraju sastanka naglasili su kako nastavljaju svoju pravnu bitku zajedno s advokatom Ifetom Feragetom.

Podsjećamo, Dragičević i Memić su početkom decembra u pratnji Ferageta održali sastanak u zgradi Delegacije Evropske unije sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom i ambasadorima zemalja članica EU u BiH. Oni su dobili podršku svih predstavnika zemalja Evropske unije u njihovoj borbi za pravdom i istinom.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine takođe je pozvalo Muriza Memića da u ponedjeljak, 24. decembra, da svoj iskaz na okolnosti smrti njegovog sina. Državno tužilaštvo otvorilo je predmet o ovom slučaju u augustu ove godine.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!