Privreda

Dodik i predstavnici “Hemofarma” zadovoljni radom kompanije

BANJALUKA – Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa direktorom kompanije “Hemofarm” u Srbiji Ronaldom Zeligerom i direktorom banjalučkog “Hemofarma” Sašom Uroševićem.

Na sastanku je bilo riječi o radu Fabrike lijekova “Hemofarm” u Banjaluci.

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u prvoj polovini ove godine zabilježen rast proizvodnje i potražnja lijekova proizvedenih u fabrici u Banjaluci.

Na sastanku je razgovarano o uspješnom nastavku rada “Hemofarma” u Republici Srpskoj, te konstatovano da treba raditi na edukaciji i osposobljavanju mladog kadra raznog profila, kako bi se mogli uključiti u rad fabrike u Banjaluci.

Sagovornici su istakli da su nova znanja i vještine dobra investicija za budućnost, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Fabrika lijekova “Hemofarm” u Banjaluci puštena je u rad 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna je od najsavremenijih u ovom dijelu Balkana. Od 2006. godine “Hemofarm” je član njemačke STADA grupe, jedne od najvećih proizvođača generičkih lijekova u Evropi.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!