Društvo

Davor Dragičević: Svi zahtjevi su predati u SIPA i tužilaštvu. Odavde ne idem dok se ne ispune zahtjevi (FOTO)

Ni kiša nije spriječila građane da se i večeras okupe na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi tražili pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića. Ovo je četvrti veliki skup, kao i 280. okupljanje.

Prije skupa Davor je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

Loading...

Članovi grupe “Pravda za Davida” na trgu su večeras ponovo napravili srce sa Davidovom slikom oko kojih su palili svijeće.

Davor je rekao da je ova nedjelja prokleta i da mu je predao amajlije.

– Nazad nemam gdje. Na grob ne mogu, u kuću i sobu ne mogu. Jer te nema. Oni svi živi. Svi zahtjevi su predati u SIPA i tužilaštvu. Odavde ne idem dok se ne ispune zahtjevi – rekao je Davor.

Dodao je da će ih pravno srušiti, kao i da postoji snimak iz Metalske škole na kojem se vidi da je David otet.

– Pokušali ste nas ubiti 25. septembra – poručio je Davor i dodao da niko od njih neće napraviti incident prvi.

– Šest dana su silovali i masakrirali dijete. Neću više dozvoliti incidente. Za sve što će odgovaraju ubice – rekao je Davor i dodao da su Davida ubili Srbi, a Dženana muslimani.

– Ja sam ga ja hranio, a doživio sam ovu sudbinu da ga otmete, silujete i masakrirate. Ja odavde ne idem, a ostali koliko mogu nek ostanu. Idu Božić i Nova godina, a gdje sam ja, gdje je moj David – upitao je Davor, ističući da će tražiti novi sastanak sa glavnim tužiocem Tužilaštva BiH, te da neće dozvoliti nova odogovlačenja.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Davor je rekao da je ovo zadnji veliki skup i da ih više neće biti.

– Ostajem ovdje, idem do kraja. Ako treba i da poginem – rekao je Davor. Poručio je da ide u protestnu šetnju, te da će se vratiti na trg gdje će ostati.

Suzana je rekla da ono što priča, da je policija ubila dijete nije bajka, to je, tvrdi realnost.

-Imamo dokaze. Ko je toliko jak da ga štite? Šta je u igri? – upitala je Suzana.

Istakla je da je prva greška Dragana Lukača, zbog koje treba podnijeti ostavku, sramna konferencija.
– Zatim dolazak u našu kuću, potom laži u NSRS. Zadnja greška je 25. ecembar – rekla je Suzana i ponovo zatražila da Lukač podnese ostavku.

– Moje dijete nećete ubiti i otići kući. Nećemo otići dok ne ispunite uslove – dodala je Suzana.

Suzana je rekla da zna da je njenog sina ubila mafija.

– To mora biti neko jak, čim ga štite. Moj David je znao šta ga čeka i nije bježao. Voljela bih da je bio kukavica. Najteže mi pada i najveći strah mi je da ću zaboraviti njegov miris i onaj osjećaj kad ga ljubim. Da ću zaboraviti osjećaj kad rukama diram njegove dresove – rekla je Suzana.

Daniela Ratešić iz grupe “Pravda za Davida”, pročitala je tekst koji je napisala.

– Na miran način 280 dana tražimo pravdu, a onda doživimo 25. decembar – navela je ona. Rekla je da su ga na Trgu Krajine presreli i da tu počinje njegovo ubistvo, te upitala kome je smetalo srce na trgu.

– Smetalo je samo onim koji su tu započeli zločin. Pitali smo nadležne zašto ćute i koga kriju. Svi znaju istinu o ubistvu – pročitala je Ratešićeva.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Boris Malagurski je rekao da je Banjaluka večeras slobodan grad.

– Stao sam uz svoj narod. Sve nas čeka ista sudbina, ali je bitna vrijednosti. Pravda za Davida nije političko pitanje, već pitanje ljudskosti. Oni koji ubijaju i zataškavaju zločine oni ruše Republiku Srpsku. Nikada se nije bilo lako izboriti za pravdu, ali to dugujemo Davidu. Treba stalno da ponavljamo pravda za Davida – rekao je Malagurski.

Izvor
Srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!