Hronika

Zatraženo produženje pritvora za Marka Čolića

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je da bokseru Marku Čoliću, osumnjičenom za krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu novinara Televizije BN Vladimira Kovačevića, bude produžen pritvor do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine nakon potvrđivanja optužnice, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Produženje pritvora zatraženo je od banjalučkog Okružnog suda zbog bojazni da bi osumnjičeni na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na saučesnika i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, jer bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Loading...

Čolićev saučesnik Nedeljko Dukić je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Čolića 27. decembra 2018. godine, a koju je dan kasnije potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banjaluka.

Marko Čolić uhapšen je u septembru.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!