Banjaluka

Grad deložira UG Kerber! Milojević: Ne možemo za 30 dana da nađemo dom za 15 pasa

Udruženje građana “Kerber” koje se već godinama stara o napuštenim i povrijeđenim životinjama, dobilo je svojevrsnu “novogodišnju čestitku” od Uprave grada Banjaluka.

Naređeno im je da do 21.januara raspuste azil za napuštene životinje u Drakuliću i da sa zemlje koja je u vlasništvu grada uklone sve boksove za pse i da je predaju gradu na korištenje.

U obavještenju se navodi: Pozivamo vas da prostor i zemljište koje koristite, a koji se nalazi u Bitoljskoj ulici broj 38, na k.č. 693/2, k.o. Drakulić, ispraznite, te da oslobodite od lica i stvari, i stavite na raspolaganje Gradu Banja Luka, u roku od 30 dana od dana prijema obavještenja.

Udruženje Kerber sa osnivačem Goranom Milojevićem, već godinama o svom trošku, čistim entuzijazmom i ljubavlju prema životinjama spašava napuštene životinje i udomljava ih.

Grad Banjaluka je u posljednjih 7 godina potrošo više od milion KM za zbrinjavanje pasa lutalica. Ta sredstva nisu vidjeli u “Kerberu”, ali rezultati njihovog rada u spašavanju i udomljavanju napuštenih životinja već godinama su vidljivi svakom stanovniku Banjaluke, ali očigledno ne i službenicima u Upravi grada Banjaluka.

Goran Milojević nam je rekao da su svjesni da neće ostati na toj adresi i da se pripremaju već mjesec dana za to.

– Mnoge pse smo uspjeli udomiti, ali nismo očekivali da će zahtjev za iseljenje biti pod naznakom hitno. Mi ne možemo za 30 dana da nađemo dom za 15 pasa, kazao je Milojević za GlasBanjaluke.

Izvor
blmojgrad.comglasbanjaluke.net
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!