Magazin

Šta je U-Report, novi servis na Viberu?

Korisnici Vibera i Facebook messengera u BiH od danas se mogu registrovati na komunikacijski kanal U-Report, koji predstavlja glas javnosti i promoviše učešće prvenstveno mladih, u stvaranju pozitivne društvene promjene.

Nakon registracije putem Facebook messanger-a ili Viber-a, postajete U-Reporteri i javljate se sa odgovorima na ankete, otvorena pitanja ili javne pozive.

Ključni principi funkcionisanja U-Report platforme su anonimnost, zaštita podataka i mogućnost izbora u bilo kom trenutku. Inicijalni raspon godina za U-Reportere definisan je kao 12-14, 15-18 18-25 i 25+ godina.

Rezultati ankete se obrađuju, analiziraju i javno prikazuju, kao infografike, na stranici https://bih.ureport.in i to u realnom vremenu, dakle dostupni su odmah.

Cilj U-Report-a BiH je da posluži kao sredstvo za razmjenu informacija i  mogućnost sakupljanja podataka u realnom vremenu, koji institucije vlasti, nevladine organizacije, UN, mediji i drugi partneri, mogu iskoristiti  za testiranje,  kreiranje i analizu politika, strategija ili usluga, baziranih na stvarnim potrebama korisnika, te za mjerenje napretka u oblastima evropskih integracija, Strateških razvojnih ciljeva i ostvarenju ljudskih i dječijih prava.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!