Društvo

Federalna televizija objavila dokumentarni film o životu Davida Dragičevića (VIDEO)

Prošlo je 298 dana kako građani Banjaluke traže pravdu za mladića Davida Dragičevića koji je ubijen u martu 2018. godine.

Federalna televizija objavila je dokumentarni film pod nazivom “Dječak” koji govori o Davidovom životu i borbi da se otkrije istina o njegovoj smrti.

Loading...

Autorka filma je dugogodišnja novinarka Elma Kazagić. U filmu se pojavljuju Davidovi roditelji, Davor i Suzana te njegovi dugogodišnji prijatelji. Govorili su o Davidovom rođenju, djetinjstvu, hobijima, interesovanjima i naglasila kako je bio dobar i vrlo inteligentan momak, ispred svoje generacije.

Od malih nogu zanimali su ga kompjuteri, a njegovi prijatelji su kazali da je već u srednjoj imao fakultetsko znanje. Svoje prijateljice je štitio i čuvao, nije dozvoljavao da ih niko maltretira.

U filmu se pojavljuju i snimci iz škole, sa mature te svakodnevnog Davidovog života. Roditelji Davor i Suzana kazali su kako je David unio radost u njihov život.

Sretni dio prekida se Davidovim stihovima “Djeca svjetlosti” koji su pronađeni u njegovom laptopu, a potom kreću snimci protesta, nemira na Trgu Krajine, obračuna s policijom i tužne slike koje su obišle cijeli svijet.

– Meni su ubili sjeme, mog anđela od 21 godinu. I ne dam ga – kazao je Davor.

David je imao 21 godinu kada je nestao u Banjaluci 18. marta 2018. godine. Tijelo mu je pronađeno 24. marta u rijeci Crkvena.

Od tada je krenula borba roditelja i grupe Pravda za Davida koji tvrde da je David mučen, silovan, izmasakriran, ubijen i bačen u potok. Nadležne institucije još nisu napredovale u ovom slučaju.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!