Društvo

Trivić: U drugo polugodište sa povećanim platama

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je danas početak nastave u drugom polugodištu školske 2018/2019. godine u školama u Srpskoj, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su nastavnicima povećane plate, te se planira i nastavak mjera za poboljšanje položaja prosvjetnih radnika.

Ona je izrazila uvjerenje da su zimski raspust svi iskoristili za odmor i da će u nastavku školske godine sa novom energijom nastaviti zajednički rad, učenici da usvajaju nova znanja i vještine, a nastavnici da istraju u podučavanju mladih generacija.

“Ministarstvo prosvjete i kulture posvećeno je unapređenju kvaliteta obrazovnog procesa. S ciljem kreiranja obrazovanja po mjeri učenika, zajedno ćemo analizirati nastavne planove i programe i prilagođavati ih potrebama savremenog društva”, navela je Trivićeva u čestitki učenicima osnovnih i srednjih škola, rukovodstvima škola, te nastavnom i vannastavnom osoblju.

Ona je naglasila da je usavršavanje nastavnika jedan od prioriteta jer oni imaju ključnu ulogu u kvalitetu obrazovnog procesa, te istakla da učenici treba da steknu primjenljiva znanja, zahvaljujući kojima će po završetku srednje škole nastaviti dalje obrazovanje ili zasnovati radni odnos.

Trivićeva je svim osnovnim i srednjim školama poželjela da u drugom polugodištu ostvare zacrtane ciljeve, dodavši da će Ministarstvo prosvjete i kulture biti istinska podrška na zajedničkom putu obrazovanja mladih generacija koje su budućnost Republike Srpske.

U saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture napominje se da se u osnovnim školama, nastava u školskoj 2018/2019. godini završava najkasnije 21. juna, a za učenike završnog razreda osnovne škole najkasnije 7. juna.

U srednjim školama nastava se završava 14. juna, a za učenike završnih razreda 17. maja, dok učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. juna, osim maturanata kojima će nastava biti okončana 24. maja.

Proljećni raspust trajaće od 22. do 26. aprila.

Prema podacima resornog ministarstva, nastavu je u prvom polugodištu u Republici Srpskoj pohađalo oko 92.000 učenika u 187 osnovnih škola i oko 37.000 učenika u 94 srednje škole.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!