Sport

Borac osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Rukometaši banjalučkog Borca osvojili su Kup Bosne i Hercegovine. Oni su u nedjelju u finalu na svom parketu savladali Bosnu iz Visokog rezultatom 22:19.

Domaći rukometaši su imali bolje otvaranje meča. Igrali su jako dobro u odbrani i to je dalo rezultat, pa je u nekoliko navrata u uvodnim minutama bilo plus tri za Borac.

Međutim, gosti iz Visokog se vrlo brzo vraćaju. Uspijevaju pojačati odbrani, sredinom prvog dijela dolaze do izjednačenja rezultata na 6:6, da bi do prvog vodstva došli u 22. minuti meča.

Do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol, ali na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (9:9).

Nastavak također donosi izjednačenu utakmicu. Tim iz Visokog je u nekoliko navrata imao plus dva, a zatim su i propustili šansu da zabiju gol za tri gola razlike nakon čega su potpuno pali.

Borac je iskoristio pad u igri rukometaša Bosne. Okrenuli su utakmicu u svoju korist, a u 46. minuti golom Daničića nakon dugo vremena odlazi na dva gola prednosti, 16:14.

Nije Bosni više bilo povratka u ovaj meč. Istina, bili su jako blizu u nekoliko navrata, ali na kraju je Borac priveo meč kraju bez većih problema i došao je do trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Dejan Unčanin je predvodio Borac sa osam golova u ovom meču, a golman Ljubišić je ponovo bio sjajan sa 15 odbrana. Kod Bosne Omanović je postigao šest, a Kapić pet golova.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!