Politika

Izetbegović razgovarao s Inckom o formiranju vlasti i rezervnom sastavu policije

​SARAJEVO – Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na narušenu sigurnosnu situaciju i proces formiranja vlasti.

Jedna od tema razgovora bili su vremenski rokovi za formiranje vlasti. Izetbegović je kazao da se Vlada FBiH može formirati odmah, a Savjet ministara vrlo brzo, ako se postigne dogovor o dostavljanju Godišnjeg nacionalnog programa za MAP u Brisel, saopšteno je iz SDA.

Loading...

U saopštenju se navodi da su se sagovornici složili po pitanju jednostranih poteza a RS u vezi s formiranjem rezervnog sastava policije, te da bi bilo najbolje za sve u BiH da se ne nastavlja s tim procesom.

Izetbegović je naglasio da će, ukoliko RS ne obustavi ove postupke, Federacija biti prisiljena na  snažan odgovor kroz provođenje već pokrenutog jačanja sopstvenih policijskih snaga, saopšteno je iz SDA.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!