Politika

“Srpsku opljačkali za više milijardi maraka” Šukalo smatra da je sramno da se u dnevni red NS ne uvrste prijedlozi PAK-a

Predsjedavajući neformalnog Poslaničkog antikoruptivnog tima (PAK) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo smatra da je sramna odluka skupštinske većine da u dnevni red po hitnom postupku ne uvrsti prijedloge izmjena i dopuna Zakona o javnim tužilaštvima i izmjena Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Šukalo je najavio da će opozicija, kada, kako kaže, dođe na vlast nakon opštih izbora, usvojiti pomenute zakone kako bi u roku od godinu dana mogli da procesuiraju 100 političara, tužilaca i tajkuna koji su “Srpsku opljačkali za više milijardi KM”.

On je rekao novinarima u Narodnoj skupštini da je sporan i član 29 Zakona o izmjenama zakona o javnim tužilaštvima Srpske gdje se govori da se tužioci ne mogu goniti jer imaju imunitet u vršenju službene dužnosti.

Šukalo je rekao da odbijanje da se usvoje pomenuti zakoni pokazuje da vlast ne dozvoljava da se u parlamentu otpakuje priča i o kriminalu tužilaca u pravosudnim institucijama.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!