Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Ana Ćorović iz Ljubinja pobijedila na Svetosavskom književnom konkursu

Učenica devetog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Ljubinju Ana Ćorović osvojila je prvu nagradu na Svetosavskom književnom konkursu za đake iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i rasijanja.

Nagradu u konkurenciji osnovnih škola, koju dodjeljuje Društvo “Sveti Sava” iz Beograda, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koja joj je uručena na svečanosti u Narodnoj biblioteci Srbije, Ana je već donijela u Ljubinje jer ne želi izostajati sa nastave.

Skromno kaže da ima sve petice i da je među najboljim đacima u svojoj školi, ali njeni nastavnici kažu da je skromnost samo jedna od Aninih odlika jer je u svakom predmetu i u svakoj vještini jako vrijedna i vrlo savjesna.

“Osvojila sam nagradu za književni rad na temu ‘Pismo svetom Savi’. Kada sam pisala imala sam na umu da ovom našem svetitelju zahvalim za sve što je uradio za nas, za slova kojima sam mu napisala ovo pismo, jer je on mnogo učinio za našu pismenost. Nisam preskočila ni da mu se pomolim, i za sebe, i za svoju porodicu, koja mu se uvijek molila, ali i za sav srpski rod, naročito onaj mučenički na Kosovu i Metohiji, za sve moje vršnjake koji žive tamo i trpe nasilje i težak život”, kazala nam je Ana.

Ova djevojčica dodaje da joj nije bilo teško napisati pismo svetom Savi, jer je odgajana u duhu svetosavlja, u punoj kući, zajedno sa dva brata i sestrom.

Ana je srećna djevojčica koja ima brojnu porodicu, i užu, ali i širu. Ćorovići imaju porodični biznis u koji su uključeni njeni otac i majka, ali i stric i strina, kao i baba i djed.

“Mi smo uvijek svi zajedno, moja braća i sestra, ali i moji brat i sestra od strica koje ne odvajam od rođenih, kao i baba i djed, tako da mi s tolikom familijom nije teško ni da razvijem maštu, naročito kada su svi složni kao što se mi slažemo, a to će vam u Ljubinju svako potvrditi”, kaže Ana za “Nezavisne”.

Ona naročito ističe svoju nastavnicu srpskog jezika Senku Radić, koja je prepoznala talenat svoje učenice i razvija ga na sve moguće načine.

Ana će nakon osnovne škole vjerovatno upisati gimnaziju u svom rodnom Ljubinju. O daljoj budućnosti je, kako kažu i njeni roditelji, još prerano razmišljati, jer je još mlada pa će ipak sačekati da prođu srednjoškolski dani.

Anina majka Rada smatra da je talentu kćerke, osim sloge i ljubavi u porodici, doprinijelo i to što je djevojčica odgajana u gradu, ali često odlazi i na selo, gdje se susreće sa drugim svijetom, mnogo življim i prirodnijim.

Izvor
NN / Vesna Duka
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button