Hronika

Ilić: Na Bošnjaka nije vršen pritisak

Darko Ilić, bivši šef Odjela za istrage Specijalnog tužilaštva RS, rekao je danas na ponovljenom suđenju bivšim policijskim inspektorima Ognjenu Stijaku (34) i Srđanu Radulovića (34), koji su optuženi za šverc drogom, da tokom ispitivanja u Tužilaštvu niko nije vršio pritisak na svjedoka Gorana Bošnjaka.

On je naveo da je Bošnjak sam došao da da izjavu i želio je nagodbu s tužilaštvom za povoljan položaj, te da ništa nije bilo sporno pri njegovom svjedočenju.

Loading...

Podsjećamo, Bošnjak je tvrdio da je na njega vršen pritisak tokom ispitivanja. Ustavni sud BiH ukinuo je presudu Raduloviću i Stijaku kojom su bili osuđeni na ukupno 15 i po godina zbog trgovine drogom i drugih krivičnih djela. Presuda im je, odlukom Ustavnog suda BiH, između ostalog, srušena i zbog nezakonitog saslušanja glavnog svjedoka, narko-dilera Gorana Bošnjaka, koji je u prvom procesu bio svjedok Tužilaštva.

Ilić, koji je nedavno smijenjen sa mjesta načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i imenovan za savjetnika ministra unutrašnjih poslova RS, bio je pozvan za svjedoka kako bi se utvrdilo da li je bilo pritisaka na ovog svjedoka.

Tvrdeći da on nema kredibilitet, Ilićevoj izjavi prigovorili su advokati odbrane Milan Romanić i Marinko Brkić, kao i sam optuženi.

Nakon saslušanja Ilića, Živana Bajić, republički tužilac, priložila je sudu nekoliko materijalnih dokaza i naglasila da je završila s dokaznim postupkom, najavivši i izmjenu optužnice u ovom predmetu.

Odbrana smatra da materijalni dokazi nisu dostavljeni na vrijeme, te će izmijenjena optužnica biti čitana na narednom ročištu.

Podsjećamo, optužnica tereti bivše inspektore Radulovića i Stijaka da su bili dio grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine, te da je prodajom rukovodio Radulović, koji je i angažovao Bošnjaka.

Izvor
NN / Ljiljana Radić
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!