Hronika

Sahranjen bivši rukometaš dobojske Sloge Goran Stojić

Na lokalnom groblju u dobojskom naselju Bare danas je sahranjen proslavljeni rukometaš i sportski radnik Goran Stojić.

Stojić je preminuo u subotu, 26.januara, u 58. godini života.

Prema izričitoj želji preminulog, na komemoraciji o Stojićevom sportskom životu govorio je sportski novinar iz Doboja Goran Stojanović.

Stojanović je istakao da je odlaskom Stojića grad ostao bez vrhunskog sportiste koji je ispisao najsjajnije stranice “Slogine” klupske istorije i čovjeka koji je sportskim i volonterskim radom zadužio Doboj.

Stojić je rukometnu karijeru završio 2003. godine, a nastupao je za dobojski klub “Sloga”, portugalski “Akademik”, zrenjaninski “Proleter”, novosadsku “Vojvodinu” i “Crvenu zvezdu” iz Mokrina.

Tokom trenerske karijere sa selekcijama dobojske “Sloge” ostvario je izuzetne rezultate u Premier ligi BiH.

Bio je selektor kadetske i juniorske reprezentacije BiH, te selektor ženske seniorske reprezentacije Republike Srpske.

U više mandata bio je član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske, od kojeg je 1999. godine dobio zlatnu značku za doprinos u razvoju ženskog rukometa.

Stojić je 2005. godine od dobojskog Opštinskog sportskog saveza dobio priznanje za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

Kao izraziti sportski radnik i volonter, Stojić je u Doboju osnovao Udruženje veterana Rukometnog kluba “Sloga”, te navijačku grupu “Delije” beogradske “Crvene zvezde”.

Telegrame saučešća uputili su istaknuti rukometni radnici i igrači Josip Glavaš, Abas Arslanagić, Muhamed Memić, Bogdan Janjušević, Reuf Jakupović, Hasan Hrnjadović, te bivši saigrači Stojića.

Saučešće su uputili i rukometni klubovi banjalučkog “Borca”, zrenjaninskog “Proletera”, novosadske “Vojvodine”, kao i rukometni savezi Srbije, Republike Srpske i BiH.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!