Politika

Nacrt Zakona o GMO skinut sa dnevnog reda NSRS

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske povuklo je sa današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetički modifikovanim organizmima.

Nacrt je povučen jer su Ministarstvo i Vlada Republike Srpske procijenili da je potrebno dodatno usaglašavanje teksta nacrta zakona sa subjektima iz agrarnog sektora.

Ministarstvo će, u cilju sveobuhvatnijeg obavještavanja i šire javnosti o svim aspektima izmjena ovog zakona, organizovati i javne rasprave na kojima će se svi zainteresovani moći upoznati sa svim detaljima izmjena zakona, saopšteno je iz Ministarstva.

Izmjenama ovog Zakona se dozvoljava promet genetski modifikovane soje i njenih proizvoda za životinjsku ishranu.

U prvobitnom obrazloženju Nacrta zakona, promet će se odvijati u strogo kontrolisanim uslovima uz prethodno pribavljeno odobrenje resornog ministarstva. Više o tome čitajte ovdje.

Vlada Republike Srpske povukla je iz skupštinske procedure nacrt zakona o protivgradnoj zaštiti i nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetički modifikovanim organizmima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Vlada predložila da se u dnevni red uvrsti prijedlog zakona o platama zaposlenim u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, javlja Srna.

Čubrilović je dodao da je Vlada predložila da se razmatraju i prijedlog zakona o platama zaposlenim u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske i prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske sve po hitnom postupku.

On je najavio da će ovi prijedlozi zakona biti razmatrani nakon Aktuelnog časa.

Klup poslanika PDP-a predložio je da smjeni potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić iz SDA jer je ova stranka najavila pokretanje inicijative za promjenu naziva Republike Srpske.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković predložio je da se u dnevni red uvrsti izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Rešublike Srpske (IRB) i fondova za 2015. godinu.

U Banjaluci je danas počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o gradu Gradiška, o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj, o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, najavljeno je iz parlamenta Srpske.

Pred poslanicima su i nacrti zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima, o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!