Društvo

Arijana Memić počela borbu u Skupštini Kantona sarajevo: Niz pitanja za Hitnu pomoć

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo predstavnica Naroda i pravde Arijana Memić, sestra tragično stradalog Sarajlije Dženana Memića, zatražila je od JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć da joj dostavi izvještaj o intervenciji ekipa od dana 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži kada je pružena pomoć njenom bratu i Alisi Mutap.

Dženan Memić tada je zadobio povrede pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, a od težine povrede na glavi preminuo je 15. februara 2016. godine na Kliničkom centru Sarajevu (KCUS). Porodica Dženana Memića navodi da je mladić ubijen, te da se dokazi prikrivaju saobraćajnom nesrećom.

Loading...

Memić je zatražila potpun izvještaj koji treba sadržavati informacije o tome kada je zaprimljen poziv za pomoć, ko ga je uputio, ko je primio poziv i u koliko sati, piše nap.ba.

– Koliko timova je upućeno na lice mjesta, imena i prezimena članova timova, kada su krenuli, sa kojih punktova te kada su došli na lice mjesta. Kome je od povrijeđenih prvo ukazana pomoć – pitala je Memić.

Ona je takođe zatražila informaciju i o težini povreda kod povrijeđenih lica kao i koji su koraci preduzeti od strane medicinskog osoblja.

– U koliko sati su se vozila uputila prema KCUS, koliko je transport trajao, da li su se vozila zaustavljala, iz kojeg razloga i koliko puta na kojim lokacijama. Da li je bilo kontakta pacijenata i članova medicinskog tima sa trećim licima za vrijeme transporta – pitala je Memić.

Pojasnila je da su se u javnosti pojavile informacije o određenim propustima članova medicinskih timova koji su ukazivali medicinsku pomoć povrijeđenim licima, stoga postavlja pitanje da li članovi timova obavili svoje zadatke kako struka i procedura nalažu.

Izvor
Patria
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!