Hronika

Potresno svjedočenje majke Bojana Milovanovića

Moj sin Bojan bio je krasan momak, cijeli svet plače za njim, a brutalno je ubijen bez ikakvog razloga, ovako je u Okružnom sudu u Banjaluci počela svjedočenje Slavica Milovanović čiji je sin ubijen u oktobru prošle godine u centru Banjaluke.

Njenim svjedočenjem počelo je suđenje Goranu Bilčaru, koji je optužen za ubistvo Bojana Milovanovića, te Marku Mihajloviću, Đorđu Borovčaninu i Đorđu Đenadiji za učestvovanje u tuči.

Loading...

Slavica Milovanović je svjedočila vidno uznemirena i uplakana, a tokom suđenja mogli su često čuti njeni teški uzdasi.

– Izgubila sam sina jedinca, mog jablana. Ubili su ga bez ikakvog razloga. Niko iz porodice Bilčar me nikada nije nazvao da mi izjavi saučešće. Meni ne treba ništa, ali tražim da krivci odgovaraju po zakonu za to što su uradili – rekla je Slavica.

Kao svjedok danas je saslušan i Bojan Vidić, koji je ispričao da se kobnog dana u Kozarskoj Dubici dogovorio sa ubijenim Bojanom, Sergejom Majkićem, te Borovčaninom i Đenadijom da dođu u Banjaluku u provod.

– Uveče smo došli prvo na „Banjalučki splav“, a zatim smo otišli u klub „Boom boom room“, gdje smo ostali možda do dva sata iza ponoći. Potom smo otišli u pekaru „Marčelo“. Tu su ušla tri momka i jedan nam se obratio i pitao da li smo mi neki muzičari, a drugi je još nešto dobacivao – ispričao je Vidić.

Dodao je da su zatim izašli i sjeli u vozilo kojim je upravljao Đenadija i krenuli kući, ali da su se izgubili i par puta kružili oko pekare.

– Tada se drugi auto “zalijepio” iza nas i blicao, išavši velikom brzinom. Mi smo se zaustavili na proširenju, a BMW se popriječio ispred nas. Krupan momak je izašao iz vozila, otvorio zadnja vrata i počeo galamiti na Borovčanina. Zatim su svi, osim mene, izašli iz vozila – rekao je Vidić.

Dodaje da je vidio Bilčara kako baca dizalicu, kao i da je čuo svađu. Zatim je rekao da je vidio Borovčanina kako bježi i da ga juri Mihajlović.

Vidić je istakao i da je čuo da je Majkić rekao da je ubijen Bojan. Dodao je da nije bilo tuče između njih.

Saslušan je i svjedok Vlado Novaković, koji se kobne večeri nalazio u društvu s Bilčarom i Mihajlovićem. Ispričao je da su bili na fudbalu, a poslije otišli u jedan kafić, gdje su popili desetak piva, a potom otišli u pekaru.

– Bilo je tu nekoliko momaka i ja sam ih pitao jesu li muzičari zato što su mi tako izgledali, a kasnije sam ih pitao pjevaju li na svadbama. Niko drugi im se nije obraćao osim mene. Poslije nekog vremena Goran i Marko su krenuli, a ja sam ostao pričati sa nekom djevojkom u pekari. Zatim je ušao Marko i rekao da im oni momci „j… majku“. Potom su otišli – rekao je Novaković.

Mjesto ubistva Bojana Milovanovića
Mjesto ubistva Bojana Milovanovića

Dodao je da su se poslije nekog vremena Bilčar i Mihajlović vratili, da je sjeo s njima u auto, te da su oni rekli da su imali frku. Novaković je rekao i da je Bilčaru bila krvava ruka i da je tražio maramicu, te da su obojica bila vidno uznemirena. Istakao da je za ubistvo saznao drugi dan kada se probudio i uključio Fejsbuk.
Izjavu je danas dao i Boris Antonić, koji je ispričao da se te večeri vraćao kući i da je vidio da se nešto dešava u blizini njegove zgrade.

– Došao sam tu i vidio tri momka, te jednog kako leži. Pokušavali su zvati policiju, ali nisu znali gdje se nalaze. Ja sam zatim pozvao policiju i otišao po svoj automobil, da tog momka koji je ležao bez svijesti odvezem u bolnicu. Kad sam se vratio tu je već bila policija i rekli su mi da stavim momka u auto i vozim u Hitnu. Oni su išli ispred mene sa upaljenom rotacijom – rekao je Antonić.

Preminuo advokat

Na početku ročišta predsjednica sudskog vijeća Snježana Kudrić obavijestila je prisutne da je umro advokat Nenad Balaban, koji je branio drugooptuženog Marka Mihajlovića.

Mihajlović je zatim rekao da će se ovo ročište sam braniti i da mu ne treba advokat.

Optužnica

Banjalučko tužilaštvo je u optužnici navelo da je Bojan Milovanović ubijen šrafcigerom.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

– Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i, u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, usljed čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

Zatim ga je drugi put ubo u slijepočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

– Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

Izvor
srpskainfo / Goran Obradović
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!