Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Elena i Jovana pronašle 1.070 KM i predale ih policiji

Srednjoškolke iz Srpca za primjer svima

Učenice prvog razreda Gimnazije u Srpcu Elena Đurić i Jovana Glumac ovih su dana napravile hvale vrijedan gest. One su za vrijeme velikog odmora kupovale doručak u obližnjoj pekoteci „Qui-Qui“ i tom prilikom na podu pronašle smotak novčanica u iznosu od 1.070 maraka.

Pozvala majku

– Kada smo sjele za sto, Elena je primijetila novac na podu, što nas je u početku zbunilo. Pozvala je svoju majku, koja joj je rekla da novac odmah predamo u Policijsku stanicu Srbac. To nam je rekla i profesorica Julija Ugren, kod koje smo imale čas, pa smo tako i uradile – ispričala nam je Jovana.

Ističu da u početku nisu mogle vjerovati da je neko izgubio toliki novac.

– Odmah sam pomislila kako bi bilo mojim roditeljima da im neko ne vrati nešto što su izgubili. Uvijek su me savjetovali da ne smijem nikad uzeti tuđe, bez obzira na vrijednost. To smo učili i u školi, pa smo tako i postupile, ne znajući ko je vlasnik novca – rekla nam je Elena.

Pohvale u školi

Učenice su dobile pohvale od direktora Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“

Milenka Živanića i pedagoga Žarka Brkanlića, koji je putem školskog razglasa objavio i vijest o ovom gestu koji treba biti primjer za sve učenike.

Utvrđen identitet vlasnika

Nezvanično saznajemo da je putem videonadzora pekoteke identifikovan vlasnik novca. Njemu će službenici Policijske stanice Srbac vratiti novac.

Izvor
Avaz
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button