Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Kultura u predgrađu: Predstave za djecu u Debeljacima, Verićima, Dragočaju i Ljubačevu

Lutkarskom predstavom „Crvenkapa“ Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koja će biti igrana danas (utorak, 5. februar) u 11.00 i 13.00 časova u društvenom domu u Debeljacima, počeće realizacija projekta decentralizacije pozorišne umjetnosti za djecu na teritoriji Banje Luke.

Dječije pozorište Republike Srpske narednih dana gostovaće i u društvenim domovima drugih prigradskih i seoskih naselja – Dragočaju, Verićima i Ljubačevu.

– Interaktivne predstave Dječijeg pozorišta idealne su za edukaciju djece i upoznavanje nove publike sa pozorištem jer se u njima, kroz interakciju sa glumcima, angažuje i publika, te njihova do tada pasivna uloga posmatrača poprima novu, aktivnu dimenziju i zahtijeva potpuni angažman – intelektualni i fizički, emotivni i duhovni – kažu u Dječijem pozorišteu RS.

Kako je planirano, za početak će u prigradskim naseljima biti odigrano osam predstava, po dvije u svakom od navedenih društvenih domova, dodaju iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

U društvenom domu u Ljubačevu djeca će moći vidjeti predstavu „Crvenkapa“ u četvrtak 7. februara, dan kasnije predstava će biti igrana u društvenom domu u Verićima, dok će u Dragočaju predstava biti izvedena u martu ove godine. Termini predstava u svim naseljima su u 11.00 i 13.00 časova.

Grad Banja Luka je podržao ovaj projekat putem javnog poziva.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button