Politika

Jelena Trivić: Ograničiti emitovanje rijaliti programa kako bi zaštitili maloljetnike

Profesorka na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić smatra da bi i BiH po uzoru na Crnu Goru trebala ograničiti emitovanje rijaliti programa kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

– Podržavam takve inicijative, prvenstveno kao roditelj čija će djeca doći u fazu da ostaju sama kod kuće i samostalno biraju sadržaj na televiziji. Neki će reći da isto to mogu naći i na internetu, ali ipak od nečega moramo krenuti. Čemu ti rijalitiji – pita Trivićeva.

Loading...

Ona ističe da cenzure neželjenog sadržaja na televiziji možda izgledaju kao povratak u prošlost, ali da to uopšte nije tako.

Podsjećamo, Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”, nedavno je donijela odluku o ograničenom emitovanju rijaliti programa iz Srbije kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

– Godinama televizije iz Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom cijelog dana rijaliti programe u kojima često promovišu nasilje i govor mržnje – rekao je direktor organizacije “Media centar” Goran Đurović.

Iz AEM su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unapređenja zaštite maloljetnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju.

Izvor
srpskainfo / Snježana Karić
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!