Politika

Ranko Kolar prešao u DEMOS

Donedavni predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije (SP) Prijedor i jedini odbornik te stranke u Skupštini grada Ranko Kolar prešao je u Demokratski savez (DEMOS) i ubuduće će u lokalnom parlamentu djelovati kao nezavisni odbornik, a zastupati politiku DEMOS-a.

Potpredsjednik DEMOS-a Tomislav Prpoš rekao je da je stranka opredijeljena za saradnju sa SNSD-om, SP-om i drugim partijama koje su na vlasti, ali ne i sa DNS-om.

“Imao sam potrebu da podvučem da nećemo sarađivati sa DNS-om. Logično je i postoje razlozi za to. Mi smo nastali na kritici politike DNS-a. Naš odbornik će biti na strani dobrih stvari za ovaj grad, ali u principu nismo za i nećemo sarađivati sa DNS-om”, rekao je Prpoš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prpoš, koji je i predsjednik Inicijativnog odbora DEMOS-a za prijedorsku regiju, ocijenio je da je situacija u Prijedoru ozbiljna i da se očekuju turbulencije.

“Privredna situacija nije povoljna, politička, takođe, na prošloj sjednici Skupštine grada bilo je turbulentih pojava i to se i dalje nastavlja. Da napomenem samo jedno pitanje – održavanje putne mreže – u posljednje dvije godine nije ništa učinjeno. Zašto? Odgovor za to treba naći u gradu”, naveo je Prpoš.

Odgovarajući na pitanje o odnosu sa liderom DNS-a Markom Pavićem, Prpoš, koji je prije 20 godina bio jedan od osnivača DNS-a, rekao je da je to za njega poprilično teško pitanje.

“Predsjednik je imao vrlo ružan stav prema meni lično, ali nemamo kontakata, čini mi se da ne želimo da razgovaramo jedan s drugim”, rekao je Prpoš.

Ranko Kolar rekao je da je zbog neutemeljene i ishitrene odluke Izvršnog odbora SP-a i nepoznavanja stanja u Gradskom odboru SP Prijedor, ovaj odbor, nažalost, raspušten, pa je bio prinuđen da odabere drugu političku opciju.

Član inicijativnog odbora DEMOS-a Aleksandra Čanić rekla je da DEMOS-u svakodnevno pristupa veliki broj članova, posebno omladine i žena, i da se osjeća ogromna energija i srpemnost članstva za poboljšanje života u Srpskoj.

U toku su pripreme za osnivačku skupštinu DEMOS-a u Prijedoru koja bi trebalo da bude održana početkom marta.

Pristupnice je do danas potpisalo više od 150 članova. Jedan broj njih je prešao iz DNS-a, ali najveći dio članstva prijedorskog DEMOS-a nije iz DNS-a, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!