Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Stanivuković: Peticiju protiv poskupljenja vode potpisalo više od 3.000 građana

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS izrazio nadu da će se odbornici boriti u raspravi da komunalije ne poskupe

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je da je peticiju protiv najavljenog povećanja cijene vode u Banjaluci potpisalo više od 3.000 građana i istakao da ne podržava ni to što je u Bijeljini tri puta skuplja voda.

Komentirajući činjenicu da je cijena vode u Banjaluci među najnižima i jeftinija nego u lokalnim zajednicama gdje je na vlasti njegova stranka PDP, Stanivuković je rekao da Banjaluka ne treba da se ugleda na ostale gradove, nego treba biti primjer drugima.

– Ako me pitate za Bijeljinu, gdje je tri puta skuplja voda, moram reći da to ne podržavam, kao što nisam ni podržao da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kupi skup službeni automobil – rekao je Stanivuković, koji je i pokretač inicijative.

Stanivuković je izrazio nadu da će se odbornici u Banjaluci boriti u raspravi da voda ne poskupi te dodao da će koristiti demokratske načine borbe protiv najavljenih cijena komunalija, jer građanima nova poskupljenja nisu potrebna.

Na pitanje novinara zbog čega je ranije kao odbornik u Skupštini grada glasao da “Vodovod” preuzme upravljanje seoskim vodovodima, što je i glavni razlog za najavljeno poskupljenje vode, Stanivuković je ocijenio da je taj razlog alibi da bi građani lakše prihvatili poskupljenje.

– Kada su rekli da će praviti vodovode, niko tada nije najavio poskupljenje vode. Jer, ako ste domaćin prema građanima koje vodite, onda ćete naći i neke druge izvore za finansiranje tih projekata – rekao je Stanivuković.

Mirna Savić Banjac

Odbornik u Gradskoj skupštini Banjaluka Mirna Savić Banjac rekla je da će biti protiv odluke o poskupljenju vode, jer budžet ne može podnijeti više nijedno povećanje cijena.

Izvor
Avaz
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button