Društvo

Stanić: Karijerni i alumni centar u funkciji razvoja fakulteta

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić izrazio je očekivanje da će Karijerni i alumni centar, osnovan pri Ekonomskom fakultetu, biti u funkciji razvoja ove visokoškolske ustanove.

Stanić je izjavio novinarima da je ovaj centar razvio veb-portal koji omogućava poslodavcima da pregledaju biografije studenata i diplomaca ovog fakulteta, kao i da objavljuju konkurse za posao.

Loading...

Nakon druženja predstavnika privrede i diplomiranih studenata, magistara i doktora ekonomskih nauka koji su završili studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, Stanić je rekao da su zaključno sa jučerašnjim danom na ovom fakultetu dilomirala 6.024 studenta sa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

On je izrazio očekivanje da će od ovog broja najmanje 2.500 svršenih studenata pristati da budu članovi Karijernog i alumni centra.

Profesor na konomskom fakultetu i predsjednik Centra Milenko Krajišnik rekao je novinarima da je osnovni cilj Karijernog i alumni centra da gradi i razvija veze između fakulteta i privredne zajednice, te između fakulteta i svršenih studenata ovog fakulteta kako bi unapređivali privredni i naučno-nastavni proces, te privrede i naučnih ustanova.

– Karijerni i alumni centar nastao je kao nasljednik alumni centra koga smo počeli osnivati 2017. godine po uzoru na alumne centre koje imaju svi svjetski veliki univerziteti – istakao je Krajišnik.

On je rekao da ovaj centar omogućava studentsku praksu koja je uvedena na Ekonomskom fakultetu Banjaluka u posljednje dvije godine i koja je pokazala zavidne rezultate.

Izvrši direktor za ekonomske poslove u preduzeću “Elektrokrajina Banjaluka” Rodoljub Topić rekao je novinarima da je studentska praksa dobar primjer kako fakulteti treba da rade, a što će ovo preduzeće i dalje podržavati.

On je dodao da je značajno formiranje Centra koje će pomoći studentima da dobiju informacije o poslodavcima, obave razgovore i steknu praktična iskustva.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!