Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Srpska plaća 90.000 KM koncert Dragane Mirković na Jahorini

Nakon nedavnih koncerata Svetlane Cece Ražnatović i Lepe Brene, posjetioce Jahorine za 8. mart zabavljaće Dragana Mirković. Građane Srpske njen nastup koštaće više od 90.000 KM.

Olimpijski centar „Jahorina“, koji je u većinskom državnom vlasništvu, raspisao je prošle sedmice tender za organizaciju i održavanje koncerta povodom Dana žena vrijednosti 80.000 KM bez PDV-a, da bi zatim danas povećao cifru na 95.000 KM, te zatim opet ispravio tender i vratio prvobitni iznos.

Angažovanje estradne umjetnice Dragane Mirković, kada se uračuna porez, građane Srpske koštaće 93.600 KM, ako Olimpijski centar ne bude više mijenjao iznos planiran za koncert.

OC „Jahorina“ je koncert Dragane Mirković na svojoj fejsbuk stranici najavio 5. februara, navodeći da će uz nju nastupiti i Nikolina Kovač i Dejan Petrović sa Big bendom. U tenderskoj dokumentaciji se, međutim, ne navode ova druga dva izvođača.

Podsjećamo, kratki rokovi i sprovođenje procedure javne nabavke bilo je sporno i prilikom organizacije koncerta Svetlane Cece Ražnatović, koji je održan 1. decembra prošle godine na Jahorini.

Cecin nastup plaćen je 78.000 KM.

Iako je koncert najavljen još u septembru, OC „Jahorina“ je tender za organizaciju koncerta raspisao tek 7. novembra. Održavanje koncerta bilo je zakazano za 1. decembar, a 22. novembra je istekao rok za dostavljanje ponuda.

„Čak i da je najpovoljniji ponuđač izabran odmah, ugovor po zakonu ne bi mogao da bude zaključen prije 7. decembra, jer je ugovorni organ dužan ostaviti rok za eventualne žalbe nezadovoljnih ponuđača“, naveli su ranije u „Transparency international u BiH“.

Sve je prošlo kako je organizator planirao, jer se na tender prijavio samo jedan ponuđač, što je potvrdilo apsurd samog raspisivanja tendera.

Zanimljivo je da je „BERAL MUSIC“ iz Tuzle ponudio tačno onu cijenu koja je bila definisana tenderom, ni marku jeftinije, što samo potvrđuje da je sve unaprijed dogovoreno.

„Zbog svega je „Transparency international u BiH“ podnio i prijavu Agenciji za javne nabavke BiH zbog nepravilne primjene Zakona o javnim nabavkama BIH“, istakli su iz te organizacije.

Prednovogodišnji nastup Lepe Brene na Jahorini nije organizovan postupkom javne nabavke.

https://www.facebook.com/events/2288963774721933/

Izvor
Capital / Svjetlana Šurlan
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button