Banjaluka

Dogs Trust Škola za pse završava uspješno gostovanje u Banjaluci

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u srijedu, 13.2.2019. godine organizovalo media događaj u povodu uspješnog završetka gostovanja svog besplatnog Programa edukacije vlasnika i obuke pasa, Škola za pse, u Banjaluci.

Dogs Trust Škola za pse je program za edukaciju vlasnika i obuku pasa, i primarno je locirana u Kantonu Sarajevo, a od prošle godine, počevši s Livnom, organizuje petosedmično gostovanje njenog stručnog tima u drugim regijama djelovanja Fondacije Dogs Trust.

Loading...

Za gostovanje u Banjaluci koje je počelo 14.1.2019. godine, a u skladu sa dostupnim vremenom, obuku će uspješno završiti 90 kandidata, a upravo neki od njih su na događaju demonstrirali šta su sve uz mentorstvo stručnih instruktora naučili i oni i njihovi ljubimci.

Glavni instruktor Škole za pse, Mirza Jalovčić, potvrdio je da je cijeli tim izuzetno zadovoljan rezultatima koje su postigli kandidati u Banjaluci, kako vlasnici, tako i njihovi psi! “Treba držati na umu da ipak trajni rezultati zavise isključivo od dosljednosti i upornosti vlasnika. Najvažnije je biti uporan i dosljedan u korištenju metoda nagrađivanja i svakodnevno vježbati komande prema našim uputama”, rekao je Jalovčić.

Metode, procedure i standardi koje koristi Škola za pse u BiH identične su onima koje se koriste u brojim Školama za pse koje Dogs Trust vodi širom Velike Britanije, a koje su zasnovane na dugogodišnjem naučnom istraživanju. Prednost obuke po principu pozitivne motivacije je to što vlasnik svog psa nauči da asocira zadatu komandu s nečim što je ugodno i za njega, pa nasuprot metodama kažnjavanja koje su zasnovana na strahu, stvara pozitivnu i jaku vezu između vlasnika i psa.

Svi programi sveobuhvatne podrške Fondacije Dogs Trust u BiH kreirani su tako da podupru efikasno, zakonsko i humano rješavanje problema napuštenih pasa, a Škola za pse direktno podupire zakonski Sistem za upravljanje populacijom pasa kroz prevenciju napuštanja pasa, što je i glavni izvor pasa na ulicama. O svim besplatnim programima Fondacije Dogs Trust, saznajte više na www.dogstrust.ba, a korisne resurse, uključujući serijal “Obuka bez muke za Dogs Trust cuke” koji govori upravo o obuci pasa po principu pozitivne motivacije, pronađite na YouTube kanalu Dogs Trust BiH!

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!